Chef inom civilsamhället – hur svårt kan det va?

Vilket är ditt främsta uppdrag som chef i civilsamhället/ideell sektor? Vilka förutsättningar behöver du? Vilka utmaningar finns på ditt bord? Och vad är det unika med att vara chef i civilsamhället jämfört med näringsliv eller offentlig sektor?

Johan Welander

Ledarna inom idéburen sektor, vår nya branschförening, bjuder in dig som är chef inom sektorn till ett exklusivt seminarium med Johan Welander. I fokus står chefsrollen i civilsamhället. Seminariet syftar till att öka dina kunskaper om chefsrollen, förstå civilsamhälleskontexten och vad som krävs för att du ska trivas och lyckas i ditt uppdrag. Tillsammans med chefer inom samma bransch får du möjlighet till erfarenhetsutbyte, ta del av aktuell forskning om chefsrollen och ny kunskap om chefsrollen i civilsamhället.

Seminariet är självklart kostnadsfritt, och du som deltar får också Johans bok Idéburen chef.

Tid och plats:

  • Göteborg 25 oktober 12:00 - 16:00  Scandic Crown,Polhemsplatsen 3.
  • Malmö 26 oktober 12:00 - 16:00  Radisson Blu Hotel, Östergatan 10.
  • Stockholm 15 november 09:00 - 12:00  Ledarna, St Eriksgatan 26.

Anmäl dig via länken här
Ta gärna med en chefskollega som inte är medlem! maila namn, befattning, telefonummer och mailadress till foreningar@ledarna.se eller lämna ett meddelande i anmälan.

Om Johan Welander och Thinkandact

Johan Welander är personalvetare och en av Sveriges främsta experter på HR-arbete, chefsrollen och medarbetarutveckling i civilsamhällets organisationer. Han driver konsultföretaget Thinkandact – civilsamhällets HR-funktion – och arbetar dagligdags med såväl högste chefer som mellanchefer i civilsamhället. Han är författare till Idéburen chef (nominerad till Årets HR-bok 2013) och mentorskapshandboken Kliv in (2018). Hans kommande bok handlar om chefer i civilsamhället. I ryggsäcken har Johan flera ledande roller, bland annat som kompetensutvecklingschef på Rädda Barnen och vice ordförande i en av civilsamhällets arbetsgivarorganisationer.