Fler nyheter
Nyhet 16 december 2022

Fler kvinnor sökte sig till ByggVesta när vd fick utmärkelse

Inspiration i advent. Årets fjärde adventsvärd utsågs till Framtidens kvinnliga ledare 2022. Jenny Jonsson är vd på fastighetsbolaget ByggVesta och kan med glädje se att allt fler kvinnor söker sig till branschen.
Jenny Jonsson är en av Ledarnas julvärdar 2022.

Jenny Jonsson är född och uppvuxen i Seattle, med en svensk och en amerikansk förälder. För fem år sedan bestämde hon sig för att flytta till Sverige och för tre år sedan blev hon vd på ByggVesta.

På vilket sätt märks det i ditt ledarskap att du är präglad av både USA och Sverige?

– Jag försöker applicera det jag tycker är bäst från båda ländernas ledarskapskulturer, till exempel att skapa en energifylld kultur där människor vågar ta plats, stå för vad de tycker och är stolta. Från det mer typiskt svenska värdesätter jag ödmjukhet, respekt för medarbetares hela livssituation och delaktighet från många olika människor. Så det handlar om att kombinera ett inspirerande ledarskap med ett empatiskt och inkännande.

Vad har utmärkelsen Framtidens kvinnliga ledare inneburit för dig?

– Jag upplever att ännu fler kvinnor har sökt sig till ByggVesta efter priset. Det är naturligtvis jätteroligt att vi nått ut med utmärkelsen. Jag har också fått fin kontakt med andra kandidater på listan i samma bransch.

Du är även medgrundare och styrelsemedlem i Yalla Rinkeby – berätta mer!

– Vi startade Yalla Rinkeby samtidigt som ByggVesta skulle investera i utveckling av nya hyresrätter i området. Som ett långsiktigt fastighetsbolag tyckte vi det var en självklarhet att göra någonting som kunde lyfta hela området. Det var lokalbefolkningen som bestämde att Yalla Rinkeby skulle fokusera på kvinnor från området som var längst från konventionell arbetsmarknad och hjälpa dem att komma ut till jobb och integreras. Sedan var det extra roligt eftersom jag brinner för kvinnligt ledarskap även i andra delar av mitt liv och försöker jobba med att inspirera fler kvinnor att ta de kliv de drömmer om i karriären.

Hur firar du jul?

– Jag åker hem till Seattle över jul och spenderar ledig tid med hela min familj. Sen stannar vi i Florida på vägen hem för lite sol i några dagar.

Tips på böcker som chefer kan läsa under julledigheten?

– På min lista över böcker står The infinite game av Simon Sinek på tur. Väldigt inspirerande bok om hur du får företag att växa.

Övriga artiklar med inspiration i advent

Ledarnas julvärdar. Varje vecka i advent publicerar vi tips och inspiration från fyra aktuella profiler inom ledarskap. Håll utkik på ledarna.se eller i våra sociala kanaler.