Framtidens kvinnliga ledare 2009

Ingrid Larsby Arvered

Juryns arbete blir allt svettigare för varje år. Och bra är väl det! För tredje året i rad listar Shortcut tillsammans med Ledarna de 75 främsta unga kvinnliga ledarna i dagens Sverige.

Ingrid Larsby Arvered är Framtidens kvinnliga ledare 2009

Det finns många sätt att vara en bra ledare men bara ett som håller i längden – att vara sig själv. Rakt upp och ner. 2009 års vinnare Ingrid Larsby Arvered inspireras gärna av andra, men lyssnar allra helst inåt.

Kortfakta Ingrid Larsby Arvered

Titel: Global inköpschef, Sandvik Matrials Technology.

Ålder: 31 år.

Bor: I Gävle.

Familj: Gift med Mikael.

Utbildning: Civilingenjör, industriell ekonomi, Linköpings Tekniska Högskola.

Ledare jag beundrar: Den typiska mellanchefen som ofta pressas från alla håll.

Ledarskapets uppsida: Att få påverka.

Nersida: Allt ansvar som tynger.

Sidor jag vill utveckla i mitt ledarskap: Jag vill skapa mer tid för att ta del av andras erfarenheter, lyssna på dem som har fler år i jobbet än jag.

Mest stolt över under året som gått: Jag har byggt en organisation som jag tror på.

Några goda råd: Att vara sig själv. Det sämsta man kan göra är att gå in i en roll bara för att man tror att en chef måste vara si eller så. Man är den man är och man ska aldrig lura någon att tro något annat.

Hela listan 2009

Se hela listan 2009 och läs intervjuer här!

FKL 2009Topp tre

  • Ingrid Larsby Arvered, Global inköpschef Sandvik Matrials Technology
  • Julia Norinder, Vd Preera.
  • Alexandra Callegari Lindholm, HR-chef Eon Sverige.

 

Nominering och research

Ledarna och Shortcut har i nominerings- och researcharbetet för Framtidens kvinnliga ledare samarbetat med talangnätverket Nova Pro, som även har skött referenstagning och kvalitetssäkring av listan.

Många hundra unga kvinnliga ledare inom näringsliv, politik, kultur och offentlig verksamhet har granskats och bedömts. Att nominera till Framtidens kvinnliga ledare har även varit öppet via Shortcut.nu och Ledarna.se. Kriterierna för att kunna bli nominerad är att man ska vara en kvinna i ledande befattning och född tidigast 1973.

Personen ska även uppfylla följande:

  • Resultat: Har ansvar att utvecklaoch leda, till exempel som chef över ett visst antal anställda, har ekonomiskt ansvar, verksamhetsansvar eller uppvisat betydande resultat.
  • Personliga egens kaper: Har goda ledaregenskaper som främjar utveckling hos de anställda, har mod att ställa krav och förmåga att skapa goda relationer.
  • Potential: Har visat en starkpersonlig utvecklingstakt under det senaste året, uppvisar handlingskraft och ambition, är förändringskompetent och nytänkande samt har visioner.

Eliza Kücükaslan, utsedd till Framtidens kvinnliga ledare 2014

Lyssna när Eliza Kücükaslan, tidigare bland annat vd för Milvik i Ghana och Framtidens kvinnliga ledare 2014, gästar podden Chefsrådgivarna.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem