Filmer om Ledaravtalet

Vill du veta mer om Ledaravtalet? I fyra korta filmer förklarar vi fördelarna med Ledaravtalet och hur du håller löneprocessen levande hela året. Längre ner på sidan hittar du också två filmer om Ledarnas syn på lön.

Ledaravtalet var det första löneavtalet som hade individen som utgångspunkt. Genom att väga samman företagets strategi och förutsättningar med medarbetarens utveckling blir lön och strategi två sidor av samma mynt. Avtalet ger också större frihet för lönesättande chef.

Ett ännu bättre lönesamtal med Ledaravtalet

En film framtagen i samarbete Ledarna och Almega tjänsteförbunden.

Det här innebär Ledaravtalet

Tre korta filmer som förklarar Ledaravtalet framtagna i samarbete Ledarna, Måleriföretagen, Installatörsföretagen, Maskinentreprenörerna, Plåt- och ventföretagen och Glasbranschföreningen.

1. Ledaravtalet – möjligheternas avtal

2. En attraktiv arbetsplats där lönen sätts på företaget

3. Vad påverkar lönen enligt Ledaravtalet?

Mer om Ledarnas syn på lön

Chefers löneutveckling förutsätter en tät dialog mellan den lönesättande och den underställda chefen. Om arbetsgivaren inte tycker att en chef lever upp till de krav och förväntningar som finns, ska det också vara tydligt vad chefen behöver förändra.

Se vår film som förklarar samspelet på 2 minuter:

Du som är verksam inom privat sektor kan ta hjälp av filmen för att få koll på hur Ledaravtalen påverkar lönesättningen, både i din roll som chef och som anställd.