Arbetslöshet – statligt anställda

Som statligt anställd kan du få hjälp till nytt jobb och ersättning från Trygghetsstiftelsen om du varit anställd under minst ett år och blivit uppsagd på grund av arbetsbrist.

När din arbetsgivare har anmält dig till Trygghetsstiftelsen kan du boka tid hos en konsulent. Konsulenten ger dig stöd och hjälp för att hitta ett nytt jobb genom bland annat jobbsökaraktiviteter, jobbcoachning och rekryteringsservice.

Ekonomiskt stöd

Om du får ett jobb med lägre lön än du hade i din gamla anställning, kan du få viss kompensation för mellanskillnaden under 780 ersättningsdagar. Det kallas inkomstförstärkning.

Du kan också få en a-kasseförstärkning som fyller ut a-kassan så du kommer upp i en ersättning som motsvarar upp till 80 procent av din tidigare inkomst under de första 200 ersättningsdagarna, och 70 procent i ytterligare 100 ersättningsdagar.

Mer om villkoren och vad som gäller hittar du hos Trygghetsstiftelsen.

Ledarnas inkomstförsäkring

Om du är medlem i Ledarna ingår en inkomstförsäkring i ditt medlemskap. Den kan hjälpa dig ekonomiskt om du blir ofrivilligt arbetslös, oavsett vilket kollektivavtal du omfattas av.