Motion: Ersättning när förbundet kallar till möten

Inlämnad av

Ledarna inom Räddningstjänsten

Bakgrund

Vi har idag problem med ersättningar för förlorad arbetsersättning när förbundet kallar till möten. Vi har inte möjlighet att gå på dessa möten under arbetstid utan får gå på vår lediga tid, dvs vi måste ta ut komp, semester eller gå på arbetsfria dagar. Efter som det inte finns uppgifter på löneavdrag innebär det att vi arbetar utan ersättning. Detta medför att vi får ta pengar från föreningskassan för ersättning dessa dagar.

Om vi skulle få tillbaka den ersättning föreningen lägger ut idag av förbundet har vi en större möjlighet att deltaga på förbundets kallade möten samt att vi då har möjlighet att göra mer saker för våra medlemmar. Detta förslag medför inte en högre utgift för förbundet.

Jag/vi yrkar att kongressen beslutar:

  • Att förbundet hittar en lösning för ersättning av förtroendevalda även om man inte har ett löneavdrag från ordinarie arbetsgivaren.

Tillbaka till sidan Motioner

Kommentera motionen


Diskutera, debattera och kommentera gärna motioner och dela med dig av dina tankar, åsikter och erfarenheter. Det gör du på kongressens Facebooksida.

När du kommenterar ber vi dig att visa respekt för andras åsikter. Vi tillåter inte personangrepp eller rasistiska, sexistiska eller på annat sätt nedvärderande inlägg. Kommentarer som bryter mot dessa regler kommer att tas bort.