Motion: Kanslichef ersätter vd

Inlämnad av

Ledarna inom Processindustrin

Bakgrund

En verkställande direktör, eller vd, är en person som utses i ett aktiebolag av aktiebolagets styrelse för att sköta det löpande arbetet med bolagets förvaltning.

Enligt wikipedia är vd ”den person som ansvarar införstyrelsenför den löpande förvaltningen i ettaktiebolag. Den verkställande direktören tillsätts av styrelsen och ansvarar för bolagets löpande förvaltning”.

Vi tror även att den allmänna uppfattningen hos Ledarnas medlemmar är att en verkställande direktör är operativt ansvarig i ett bolag.

Ledarna inom processindustrin anser därför att den högste operativt ansvarige tjänstemannen i Ledarna ska kallas kanslichef alternativt administrativ chef.

Jag/vi yrkar att kongressen beslutar:

  • Att Ledarna utreder om positionen som vd i Ledarna skulle kunna göras om till Kanslichef/Administrativ chef.

Tillbaka till sidan Motioner

Kommentera motionen


Diskutera, debattera och kommentera gärna motioner och dela med dig av dina tankar, åsikter och erfarenheter. Det gör du på kongressens Facebooksida.

När du kommenterar ber vi dig att visa respekt för andras åsikter. Vi tillåter inte personangrepp eller rasistiska, sexistiska eller på annat sätt nedvärderande inlägg. Kommentarer som bryter mot dessa regler kommer att tas bort.