AI ritar om kartan – hur påverkar det chefen?

AI Sweden om hur du som chef utvecklar och förändrar organisationen som helhet – det som i dagligt tal ofta kallas AI-transformation.

Webbinariet sändes den 8 juni 2023.

Du som är medlem är välkommen att logga in för att lära mer om AI och chefsrollen.

Inte medlem? Ansök om medlemskap

Intresset för AI-verktyg har exploderat under 2023, och artificiell intelligens driver nu utvecklingen i organisationer och företag över alla samhällssektorer. För att skapa rätt förutsättningar krävs en förståelse för både möjligheter och utmaningar med AI. Sektor spelar ingen roll – offentlig eller privat – ledare och beslutsfattare måste hantera frågor kring nya processer och arbetssätt. Du som chef behöver förstå hur du kan utveckla och förändra organisationen som helhet, ofta kallat AI-transformation.

Välkommen till ett webbinarium som bland annat belyser:

  • Vilka krav ställs på ledare och beslutsfattare i denna utveckling?
  • Vilka utmaningar finns för chefer när det gäller att navigera i det snabbt föränderliga AI-landskapet?

AI Sweden delar med sig av insikter och erfarenheter om hur du skapar en ännu mognare AI-organisation och vilket ansvar ledare och beslutsfattare måste axla i en sådan resa. Chefens roll i AI-transformationen är viktig för att säkerställa framgång och hållbar tillväxt för organisationen.

Om föreläsaren

Rebecka Lönnroth är programledare på AI Sweden och arbetar med AI-transformation. Hon driver också satsningen Kraftsamling för AI i kommuner och civilsamhälle. Rebecka har arbetat med digitaliseringsfrågor under många år och har erfarenhet från både kommunal och regional sektor, däribland som regionutvecklare inom digitalisering och AI i Västra Götalandsregionen. Hon har arbetat på Infrastrukturdepartementet och där varit med och drivit policyfrågor kopplat till samhällets digitalisering och digital kompetens. Hon har även varit managementkonsult på företaget Governo.