Webbinarier

Aktuella webbsända seminarier för dig som är chef. En del av webbinarierna är endast för våra medlemmar och du kan därför behöva logga in innan seminariesidan visas.
Den enes bröd den andres död? Handeln i förändring

26 januari klockan 12–13

Hur kommer framtidens handel att se ut och vad betyder den snabba utvecklingen i branschen för chefer och ledare inom handel, transport och logistik?

Panelsamtal med Jonas Arnberg, vd HUI, Susanne Holmström, vd Netonnet, Rickard Lyko, vd Lyko, Anna Sandvik, styrelse­ledamot Ledarna inom Handeln, Anki Udd, ledarskaps­utvecklare Ledarna, och Andreas Miller, förbunds­ordförande Ledarna.

Den outnyttjade öppenhets- och tillits­spiralen

27 januari klockan 14–15

Hur kan du som chef bidra till att skapa ett högpresterande team som klarar av att hantera dagens allt mer komplexa och föränderliga omvärld?

Anders Wendelheim är fil.dr. i psykologi och har i närmare 35 år hjälpt organisa­tioner med chefs- och organisations­utveckling.

Samtal med årets vinnare

9 februari klockan 14–15

Våren 2020 blev Nina Åxman utsedd till Framtidens kvinnliga ledare och Niclas Gerdbo vann utmärkelsen Årets Innovativa Ledare. Nu möts de i ett samtal som leds av Ledarnas förbunds­ordförande Andreas Miller.

Fånga tidiga tecken på medarbetarnas psykiska ohälsa

16 februari klockan 14–15

Så upptäcker och bemöter du tidiga tecken på ohälsa och främjar den psykologiska tryggheten i din grupp – och så vågar du fråga om psykisk ohälsa.

Caroline Lornudd är psykolog och ledarskapsforskare vid Karolinska institutet samt konsult specialiserad på arbetsmiljöfrågor och ledarskap.

Vässa din konflikthantering

Se det inspelade webbinariet

Vilka mekanismer är verksamma i konflikter? Skaffa kunskap och verktyg för att hantera konflikterna innan de uppstår. Du lär dig att förstå konflikter, metod för att hantera konflikter och att förebygga uppkomsten av konflikter.

Peter Berg, chefsutvecklare på Ledarna, och Åsa Ottenäs, leg psykolog och hälsopedagog, leder seminariet.

I huvudet på en chefsrekryterare

Se det inspelade webbinariet

Hur tänker en rekryterare i dag och vad pågår bakom kulisserna? Hur används testresultat i praktiken? Svaren på de frågorna plus praktiska tips på hur du förbereder dig inför mötet med en rekryterare få du under seminariet.

Nils Hallén, chefsutvecklare på Ledarna och en av Sveriges mest ansedda experter inom rekrytering, leder seminariet.

Lönlöst att få det att fungera? Låt chefen vara chef

Se det inspelade webbinariet

Inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg och LSS omsorg, där 80 % av cheferna är kvinnor, har chefer generellt sett betydligt sämre organisatoriska förutsättningar än chefer inom andra arbetsområden.

Ledarnas chefsekonom Anna Thoursie presenterar ny rapport som ligger till grund för panelsamtal med inbjudna gäster.

Världens bästa äldre­omsorg – hur blir det verklighet?

Se det inspelade webbinariet

Vad behöver dagens chefer inom äldreomsorgen för att kunna utveckla verksamheter och medarbetare och närma sig visionen ”världens bästa äldreomsorg”?

Panelsamtal med Göran JohnssonAnki MartensLotta Dellve, Jenny WibackeCarina Bergman och Andreas Miller.

Ann-Sofie och Hassan på jobbet

Se det inspelade webbinariet – det finns kvar till oktober 2021.

Den etablerade svenska chefen och den nya medarbetaren från till exempel Mellanöstern eller Östafrika har ofta skilda erfarenheter i bagaget. De är viktiga att identifiera och förstå, för att snabbt hitta potentialen i samarbetet.

Mouddar Kouli och Magnus Berg från Mumtaz Integration delar relevanta insikter, konkreta exempel och verktyg.

Rekrytering och onboarding av nyanlända

Se det inspelade webbinariet – det finns kvar till oktober 2021.

Hitta och attrahera kompetenta, nyanlända medarbetare och dra nytta av bonuseffekten av kognitiv mångfald.

Mouddar Kouli och Magnus Berg från Mumtaz Integration delar insikter, konkreta exempel och verktyg – hela tiden med de nödvändiga dubbla perspektiven.

Att driva förändring

Se det inspelade webbinariet

Att i rollen som chef driva förändringar i en organisation kan vara både utmanande och svårt. Så kan du hitta ditt förhållningssätt, skapa delaktighet och hantera motstånd i förändringsprocesser.

Peter Berg, chefsutvecklare på Ledarna, leder seminariet.

Arbetsrättsliga regler vid omorganisation

Se det inspelade webbinariet

Fördjupa dina kunskaper inom bland annat förhandlingsskyldighet, konsekvensanalys, omplaceringsskyldighet och turordning.

Sara Kullgren, Ledarnas chefsjurist, leder seminariet.